Idag är det lördag! Det bästa med lördagar är att man får äta godis. Jag brukar äta så pass mycket att jag till slut får ligga i fosterställning och skaka av sockerchock. Det är skönt. Man skulle kunna säga att jag är missbrukare, missbrukare av godis.  När jag glömmer att äta socker en dag så blir jag otrevlig, dum och elak. Jag brukar gömma mina sockerdoser i skåpen bakom saker som inte används så flitigt bara för att jag ska få slippa att dela med mig. Dvs jag är både missbrukare, snål och girig när det kommer till godis. Räkningar och onödiga utgifter, dom delar jag gärna med mig av. Likaså städning, trädgårdsskötsel och andra tråkiga och nödvändiga göromål. En annan sak som jag skulle kunna missbruka är den här viltskavgrytan. Jag använder nästan aldrig grädde i maten eftersom jag är livrädd för att bli tjock (jag vet vad du tänker nu men nej, av godis blir man inte tjock, bara söt) men ibland så utmanar jag ödet och slår i en skvätt ändå. Fy helvete så gott det blir! Det här receptet skulle egentligen kunna räcka till 4 personer men vi gjorde slut på hela grytan så tyvärr måste jag vara ärlig och skriva 2 personer. Ha en underbar lördag! KRAM!

VILTSKAVSGRYTA (2 pers)

1 paket viltskav ( 240 gr)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

3 dl rödvin eller matlagningsvin

Valfri mängd egenplockade kantareller /eller  kantareller på burk

2 dl vatten

1 köttbuljongtärning

2 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

1 krm kryddpeppar

1 nypa salt

1 nypa socker

1 msk HP sås från Heinz

2 dl grädde

Gör så här: Fräs lök med vitlök och svamp. Skär viltskaven och låt denna fräsa med den med löken och svampen. När detta fått fin färg tillsätter du vin och vatten tillsammans med buljongtärningen. Låt detta puttra i ca 10 minuter. Tillsätt sedan kryddorna och HP såsen och låt puttra ytterligare 5 min. Tillsätt till sist grädden och låt grytan puttra på låg värme i 5 minuter till. Servera med kokt pressad potatis.

14 Thoughts on “VILTSKAVSGRYTA

 1. Visst är godis gott. Jag tycker Malacos reklam är så bra ”Vad äter du på??”, för det är precis så det är. Godis till vår son ges på fre och lörd kväll, men en annan tar lite godis då och då!!
  Och riktig grädde i maten ska det vara det är gott det!!

 2. Godis är gott! Ha en fin dag!

 3. Jag lider också av någon form av grädd-skräck. Men tror att det är just för att: ju mindre grädde – desto mer godis kan man äta. Ja?
  Viltskav ska icke underskattas att ha på lut i frysen!

  • matsafari on april 9, 2013 at 6:14 e m said:

   Haha:) Skönt att det finns fler som jag både vad det gäller viltskav i frysen och gräddskräck i huvudet;)
   KRAM!

 4. Söndag är det nu, men godiset i godisskålen fortsätter vi nog att knapra i oss ikväll, inte bra att det ligger där sen i veckan och skräpar… Det blir ju så hårt och tråkigt i smaken om det ska ligga där tills nästa lördag:)

  Grädde och smör är inget att vara rädd för, se det istället som smakhöjare!

  • matsafari on april 9, 2013 at 6:14 e m said:

   Hur kan ni ha godis kvar? Ni är galna! Swiss säger det här hemma. Är det inte jag eller min sambo, ja då är katten framme!

   Tog tag i ert tips idag om att använde grädde som smakhöjare! Ni har fasen rätt! Det blir verkligen gott och ännu har vågen inte vägrat;)

 5. Jag byter godiset mot grädde, tack! Men söt är du och nu förstår jag varför. Jag trodde att det var generna… Kram!

 6. Du är så rolig 🙂
  Härlig gryta:)

 7. Åhhh vad det lät gott : ) kram Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation