Så där ja, nu har jag klickat hem ett par Iron Maiden biljetter. Hallå hallå, det var väl ändå i grevens tid! (jag är  ju faktiskt 33 år och har aldrig sett Maiden live). Det där med att övertala sambon (som redan sett bandet) var visst svårare än att övertala den tjuriga plånboken. Men idag gav sambon vika när jag blinkade lite med Bambie-ögonen, lovade att vara vild och villig, flasha med tuttarna och allt det där ni vet att vi  tjejer kan locka med. I övrigt har jag det alla tiders på semestern bara latar mig så där som man bör. Det är nästan lite otäckt vad man vänjer sig vid att ha det trevligt. Och trevligare ska det bli nu med lite hårdrock och ett besök hos svägerskan som bor alldeles förfärligt lyxigt med havsutsikt, motorbåt och gäststuga. Kan man semestra på heltid tro? Jag skulle lätt kunna leva så här och dricka svalkande lemonad i solen och sedan rapa.

INGEFÄRA/LIME LEMONAD ( 1 liter)

1 liter vatten

3 dl socker

5 lime

1 ingefära ( lite större än en tumme typ)

1/2- 1 dl limeextrakt ( kan uteslutas)

(bubbelvatten vid servering för extra bubblig och lyxig känsla)

Gör så här: Skrubba lime noga. Pressa ner saften i en bunke och lägg även med skalet. Häll i 1 dl  limeextrakt ( kan uteslutas om du är känslig vid sura smaker).Skala ingefäran med en potatisskalare och skär i mindre bitar. lägg i ingefäran med limen. Koka upp socker och vatten i en kastrull. När sockret löst sig så häll sockervattnet i bunken med lime och ingefäran. Låt stå i kylen tills den blir riktigt kall. Sila sedan av limeskal och ingefära och häll sedan upp på flaska och förvara i kylskåpet. Vid servering blanda 70 % lemonad och resten med naturellt bubbelvatten. Glöm inte is!

PS. Lemonaden går även bra att frysa in i burkar om man vill. D.S

PS. IGEN. Lemonaden är megagod att använda som drinkingrediens, dvs blanda med Sssspppprit ( om man nu är lagd lite åt det hållet). D.S

14 Thoughts on “INGEFÄRA /LIME LEMONAD

 1. Fina bilder och lime och ingefära kan jag tänka mig blir gott ihop. Kul med biljetterna 🙂

 2. JAckie on juli 11, 2013 at 7:38 e m said:

  Åh va glad jag blev när jag läste att ni ska åka :). Härligt att du njuter av semestern men hoppas att du saknar jobbet lite….. och dina galna medarbetare (en galning) kan ju bara prata för mig 😉 för JAG/VI saknar dig MASSOR så KOM snart tillbax. <3

  • matsafari on juli 16, 2013 at 8:19 e m said:

   Ja det var riktigt häftigt. Lite läskigt var det när 60.000 hårdrockare skulle hem dock men vi hade rut och hamnade bland de 20.000 första 😉
   Klart jag saknar er på jobbet men jag har det riktigt skönt här hemma också. Det var verkligen behövligt efter nästan två år utan ledighet. Nu är jag nyladdad inför höstens kuligheter! Vi ses snart! KRAM

 3. Jag gillar ingefära både i smoothie och i drycker. Detta både låter och ser så gott ut, gillar dina fina bilder! Har du semester nu? Jag jobbar en vecka till men sen så är det dags här också! 🙂 Kram!

  • matsafari on juli 16, 2013 at 8:17 e m said:

   Ingefära håller oss dessutom friska! Bara fördelar med den där knotiga lilla saken.

   Ja nu har jag semester. Är inne på sista veckan nu dumt nog. Det tickar riktigt fort nu!
   Hoppas du får det fint på din semester när det är dags. Jag ska beställa fint väder till dig!
   KRAM

 4. Hä hä det var min första tanke när jag läste receptet: ”Måste bli grymt gott med sprit!”.

 5. Mycket märkligt att jag gjorde samma reflektion som Kim. Spetsa den, tänkte jag, hoho!

  Iron maiden är min brors musik, inte min. Men det är alltid superskoj att gå på konsert när nån man gillar spelar. Flaskan du med tuttarna framför Maiden så får du nog komma back stage, hihi! Kram!

  • matsafari on juli 16, 2013 at 8:15 e m said:

   Spetsa! mmm så bra et blev!
   Jag flashade aldrig pattarna framför maiden, jag glömde helt bort det när de spelade hit efter hit efter hit 😉

 6. Lime och ingefära är jättegott, finfint som varm dryck vid halsont och liknade. Men vad är limeextrakt?

  • matsafari on juli 19, 2013 at 10:27 f m said:

   Perfekt tips där till hösten då alla förskylningar och halsont sätter igång igen.
   Limeextrakt är limesaft på flaska. Finns som citron också och där är flaskan formad som en liten citron. Brukar oftast finnas bland färdiga pulversåser och ketchup i butikerna. Limeextrakt är bra även i marinader,bakverk,drinkar m.m

 7. Men gah vad gott. Det ska jag göra – men med citron istället. Och blanda med ingefärsvodka 🙂

  Åh var du också på Maiden? Vad tyckte du? Synd att din första maidenkonsert blev just denna med kasst arrangemang och ljud som fick en att gråta blod…

  Ni ska inte på skogsröjet i helgen? I sånt fall måste vi styra upp att ses!

  Kram

  • matsafari on juli 25, 2013 at 2:00 e m said:

   Wooho ingefärsvodka lät ruggigt gott:)

   Jag tyckte maiden spelade bra. Men som sagt, ljudet var under all kritik. Men fräääänt var det att se det live med Eddie dockan och allt!!!

   Det blir inget skogsröj för oss tyvärr. Sambon åker till Sydamerika och spelar och själv ska jag jobba hela helgen. Men det var verkligen en bra lineup så jag hoppas du får mycket valuta för biljettpengen! Grymt mycket jag själv skulle velat se.Hoppas vädret är med dig och att maten smakar bra!

   KRAM KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation