Nu är verkligen hösten här. Det märks eftersom vi ändrar matvanorna lite. Nu vill vi hellre ha en värmande soppa eller en mustig gryta framför den där kalla salladen och grillat. Och till en soppa behövs det välsignade brödet. Och det brödet det kommer här:

FRALLOR ( ca 10 st bröd)kuvertbröd

5 dl vatten ( fingervarmt)

1 dl mjölk

1/2 paket jäst

2 tsk salt

1 msk socker

12 dl vetemjöl (+ 2-3 dl  till utbakning)

Gör så här: Rör ut jästen med vatten, mjölk salt och socker tills jästen löst sig. Rör sedan snabbt ner vetemjöl lite i taget och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. Byt nu till en ny bunke och lägg ca 1 dl mjöl i botten och försök sprida upp det lite på kanten av bunken också. Lägg ner degen och strö med mycket mjöl ovanpå degen. Låt degen jäsa i 1,5 timme. Strö ut lite vetemjöl på bänken och stjälp sedan försiktigt upp degen och strö lite vetemjöl ovanpå. Knåda inte degen, då försvinner de härliga luftbubblorna. Dela snabbt degen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Att bröden blir lite olika i storlek och utseende gör ingenting. Grädda bröden i ugnen i ca 220 grader i 15 min . Låt bröden svalna utan någon handduk över. Då får bröden en sådan där härligt krispig yta.

//Ann-Sofi

 

7 Thoughts on “NYBAKADE FRALLOR TILL HÖSTENS SOPPOR

  1. Snyggbullar absolut! Och visst är det höst, både ute och inne och det har sin tjusning det med – i alla fall när man slipper vara ute och får vara inne och njuta en god soppa eller gryta:)

  2. De ser grymma ut! Jag har ett liknande recept och de bröden har jag bjudit på mååånga gånger för alla älskar dem.

  3. Hurra för soppa med bröd och grytor och annat höstgott!

  4. Så goda de ser ut!!!

  5. grymt snygg bild! 😀

  6. Perfekt till höstens alla soppor! Jättefina dessutom 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation