För 3 veckor sedan var jag dundersjuk. Jag är fortfarande inte riktigt frisk. Jag känner mig hängig,tung i bröstet, har ofta ont i huvudet och jag är nu inne på 4:e veckan med ont i halsen. Vid minsta ansträngning blir jag som en 90-årig kärring med kol och hjärtat bankar på som om man vore riktigt förbannad alternativt satt det i halsgropen. Allt det där gör att man inte känner sig motiverad till någonting och jag klättrar på väggarna eftersom google säger att det är farligt att träna om man har ont i halsen. Jag står snart inte ut! Vad ska jag göra? Har du någon dunderkur på lager? I så fall så går det bra att skicka den till Storgatan. Då kan jag skicka pankopanerade kikärtsbiffar i retur om du vill…med en sås som är så god att du vill skrika rakt ut av njutning!

PANKOPANERADE KIKÄRTSBIFFAR ( ca 8 biffar)kikärtsbiffar

Biffar:

2 burkar konserverade kikärter

2 vitlöksklyftor

1/2 dl hackad persilja

1/2 dl yoghurt

Panering:

Ägg och pankoströbröd

Gör så här: Skölj kikärterna i kallt vatten. Låt vattnet att rinna av och kör kikärter pressad vitlök och persilja i en matberedare tillsammans med yogurt tills du får en fast och grynig smet. Forma smeten till 8 lika stora biffar. Vänd biffarna i ägg och panko två ggr. Stek sedan uppp biffarna i riktigt med smör tills du fått en härligt gyllenbrun krispig yta. Ca 2 minuter på varje sida. Servera med klyftpotatis och följande sås.

MOJITOSÅS

2,5 dl turkisk yoghurt

1 lime, skal och saft

2 tsk socker

1 dl färsk hackad mynta

Gör så  här: Blanda ner lime socker och hackad mynta i turkisk yoghurt. Rör om och blanda väl. Ställ in  i kylen tills det är dags för servering. Passar jättebra till kött också.

//

Ann-Sofi

6 Thoughts on “PANKOPANERADE KIKÄRTSBIFFAR MED MOJITOSÅS

 1. Tyvärr kan vi inte skicka någon dunderkur, vi skulle behöva få en hemskickad vi också – den där hostan verkar vara en som håller i sej läääänge. Synd, för vi hade gärna fått et paket med biffar och sås hemskickad… men vi får väl ta och göra det själv istället…:)
  Krya på dej,
  kramar

 2. Jag sitter kanske inte inne med någon dunderkur, men jag har helt utan ersättning tagit på mig rollen som försöksperson för alla hälsokostpreparat mot förkylningssymtom som finns att uppbringa. Och jag får lov att säga att även om jag inte blivit helt frisk så har de hjälpt mot symtomen. Bäst är Echinagarddropparna enligt mitt test.

 3. Goda biffar och enkla att svänga ihop, sådant gillas! Hoppas du snart mår bättre.

 4. Uh, det är så jävla trist när man aldrig blir frisk. Sitter tyvärr inte på någon mirakelkur heller, men jag försöker oftast vila bort min förkylning. Och dricka nyponsoppa. Och äta lösgodis…

 5. Ingefära och det där vanliga stuket med honungsvatten och medicin? Inte vet jag. Vila kanske?!
  Mojitosås låter som något jag gärna äter till veggo-biffar!

 6. Frun i huset sitter själv med en dunderförkylning som fått henne sjukskriven till och med imorgon. Vila verkar vara den bästa medicinen denna gång, även för dig kanske. Ont i halsen får man verkligen vara aktsam på så att man inte går och tränar för konsekvenserna är ju rent av livsfarliga. Klättra uppför väggarna kanske inte du ska göra men en långsam promenad kanske du kan ta, frisk luft har ju inte dödat någon, eller?
  Biffarna lät mycket mumsiga och mojitosåsen verkar spännande.
  Krya på dig och var rädd om dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation