Det vietnamesiska köket är något helt nytt för mig men eftersom jag är matbloggare så måste jag då och då komma med något nytt, något oväntat och något coolt. Den här salladen är nog det coolaste jag kan komma på just nu. Jodå, mat kan visst vara coolt. Prova så får ni se…
VIETNAMESISK SALLAD ( 6-10 pers)
1 paket risnudlar
1 zucchini
1 gurka
3 morötter
1/2 purjolök
1 msk sesamfrö
Dressing:
3 msk fiskolja
1/2 dl linfröolja
2 msk vitvinsvinäger
1o cm färsk riven ingefära
1 krm svartpeppar
1 röd chilipeppar ( eller så mycket man vill)
2 krm salt
Gör så här: Koka först risnudlarna och låt svalna. Salladen ska serveras kall. Dela zucchini och gurka på mitten och skala långa remsor med en osthyvel som du sedan skär i mindre strimlor. Gör likadant med morötterna. Strimla även purjolök på längden. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen genom att röra ihop olja, vinäger och fisksås. Riv ner ingefära och krydda med svartpeppar, finhackad chili, salt och finhackad färsk koriander. Blanda sedan ihop grönsakerna med nudlarna och slå dressingen över. Servera exempelvis kyckling eller tunt skuren ryggbiff till.
Ha det gott!
//
Såååå förbaskat gott!
Det här är mat helt i min smak! Jag älskar fräschheten och kryddorna.
En sallad helt i min smak:)
Ja, tack, det här är pasta helt i min smak 🙂