Hej! Jag har börjat jobba heltid så nu hinner jag inte riktigt med att laga mat och fotografera som jag brukar. Som tur är har jag många recept på hög som aldrig blivit publicerade så idag bjuder jag på en jättegod citronpaj jag lagade i höstas. Det är skittråkigt när bra saker inte når ut till er. Så kan vi ju Inte ha det! Så nu…Här kommer receptet! Trevlig helg!
Deg:
125 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
Fyllning:
rivet skal av 2 citroner (ca 4-5 msk)
juicen av 2 citroner (ca 1 dl)
3 äggulor
125 g smör
2 dl strösocker
Gör så här:
Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och rör ihop till en deg. Låt degen vila kallt i en timme.Sätt ugnen på 225°C.Kavla ut degen och tryck ut degen i en pajform.Grädda i ugnen 15 minuter. Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulor.Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet. Servera med vispad grädde efter några timmar i kylen.
Puss å kram !
Jag lagade pajen men mseten stelnade inte alldeles riktigt – jag lät den nog inte sjuda tillräckligt länge… Nåväl, jag spritsade italiensk maräng ovanpå och brände av med en brännare. Det blev toppen!